ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

  • English

Αποστολή στην Αυστραλία

9 Μαρτίου, 2017

Τρεις διαλέξεις σε πόλεις της Αυστραλίας και συγκεκριμένα στη Μελβούρνη, Σίδνεϋ και Αδελαΐδα πραγματοποίησε ο πρόεδρος της Εταιρείας κ. Βασ. Πάππας με θέμα: “Από τους Μακεδονικούς παραδείσους: Χαλκιδική και Άγιον Όρος”, που οργάνωσαν τα εκεί σωματεία των Χαλκιδικέων σε συνεργασία με τους λοιπούς μακεδονικούς συλλόγους, όπου και προβλήθηκε το “Χθες, σήμερα και αύριο” της περιοχής.

1988: Η Εταιρεία βραβεύεται για το έργο της από την Αδελφότητα Χαλκιδικέων του Σίδνεϋ Αυστραλίας 1988: Η Εταιρεία βραβεύεται για το έργο της από την Αδελφότητα Χαλκιδικέων του Σίδνεϋ Αυστραλίας

Συγχρόνως, τονίσθηκε στις διαλέξεις η επιτακτική ανάγκη της σωστής ενημερώσεως της διεθνούς κοινής γνώμης γύρω από το λεγόμενο “Μακεδονικό”. Η προβολή της ταινίας της Εταιρείας συνόδευε την κάθε εκδήλωση. Παραβρέθηκαν ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ.κ. Στυλιανός, οι ελληνικές προξενικές αρχές, αξιωματούχοι της Παμμακεδονικής Ένώσεως Νέας Νοτίου Ουαλίας, ενώ έντονη έκαναν την παρουσία τους οι εκεί Χαλκιδικείς.

Στο Πανεπιστήμιο La Trobbe της Μελβούρνης, που πραγματοποιήθηκε το Διεθνές Συνέδριο του Ινστιτούτου Μακεδονικών Σπουδών της Αυστραλίας με θέμα τη Μακεδονία (διάρκειας 6 ημερών), ο πρόεδρος της Εταιρείας κ. Βασ. Πάππας, εκπροσωπών τη Χαλκιδική, ανακοίνωσε το θέμα: “Μορφές του Μακεδονικού Αγώνα: Ο οπλαρχηγός καπετάν Γιώργης Γιαγκλής από την Ιερισσό Χαλκιδικής”. Πέραν των ανωτέρω διαλέξεων δόθηκαν και άλλες ανάλογες με θέματα εθνικά, ιστορικά και πολιτιστικά, τα οποία χειροκροτήθηκαν θερμά.

Από την επίσημη εκπροσώπηση της Χαλκιδικής στο Παγκόσμιο Συνέδριο για τη Μακεδονία, με τον πρόεδρο της Εταιρείας κ. Βασ. Πάππα (Πανεπστήμιο LA TROBBE Μελβούρνη Αυστραλίας) Από την επίσημη εκπροσώπηση της Χαλκιδικής στο Παγκόσμιο Συνέδριο για τη Μακεδονία, με τον πρόεδρο της Εταιρείας κ. Βασ. Πάππα (Πανεπστήμιο LA TROBBE Μελβούρνη Αυστραλίας)
Από τη θερμή υποδοχή της Χαλκιδικής στο Παγκόσμιο Συνέδριο για τη Μακεδονία, με τον πρόεδρο της Εταιρείας κ. Βασ. Πάππα (Πανεπιστήμιο LA TROBBE Μελβούρνη Αυστραλίας) Από τη θερμή υποδοχή της Χαλκιδικής στο Παγκόσμιο Συνέδριο για τη Μακεδονία, με τον πρόεδρο της Εταιρείας κ. Βασ. Πάππα (Πανεπιστήμιο LA TROBBE Μελβούρνη Αυστραλίας)

Συγχρόνως με τις παραπάνω εκδηλώσεις επιτεύχθηκαν συναντήσεις με τις διοικήσεις των συλλόγων των Χαλκιδικέων κατά τη διάρκεια των οποίων τιμήθηκε η Εταιρεία για το έργο της και συζητήθηκαν θέματα συνεργασίας και στενότερης επικοινωνίας. Στους συλλόγους αυτούς προσφέρθηκαν οι εκδόσεις της Εταιρείας.

Επιπλέον, το έργο της Εταιρείας και γενικότερα η Χαλκιδική έγινε γνωστή με άρθρα και συνεντεύξεις του προέδρου της στον ημερήσιο και περιοδικό τύπο των πόλεων της Αυστραλίας και στα εκεί μέσα μαζικής ενημερώσεως.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι παραπάνω αποστολές του προέδρου της Εταιρείας κ. Βασ. Πάππα χαρακτηρίζονται οι πρώτες που πραγματοποιήθηκαν ως επίσημη εκπροσώπηση της Χαλκιδικής στον Ελληνισμό της Διασποράς.

Copyright © 2017 - 2024 Ιστορική και Λαογραφική Εταιρεία Χαλκιδικής 2017. All rights reserved | Created by AtMedia.gr
chevron-down