ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

  • English

Ομογένεια

Ο Ελληνισμός της Διασποράς υπήρξε πάντα ένας πολύ προσφιλής τομέας  στον οποίον έντονα έστρεψε το ενδιαφέρον της η Εταιρεία. Και τούτο διότι πιστεύει  ότι αποτελεί αναπόσπαστο “κομμάτι” της μητροπολιτικής Ελλάδος, με έκδηλη την ευαισθησία του για την Ορθοδοξία, τον Ελληνισμό και την ελληνική παράδοση. Πολλοί μάλιστα είναι οι Χαλκιδικείς που πήγαν για λίγο στο εξωτερικό και τελικά η προσωρινή εγκατάστασή τους εκεί έγινε μόνιμη, έγινε δεύτερη πατρίδα. Εκεί δημιούργησαν, πρόκοψαν, αναδείχθηκαν.  Εκεί έμειναν για πάντα, χωρίς ωστόσο να πάψουν να νοσταλγούν τη γενέτειρα Χαλκιδική.

Οι εκδόσεις της Εταιρείας παραδίδονται στη βιβλιοθήκη των Ελλήνων του Cape Town (Νότια Αφρική)

Ο πρόεδρος της Εταιρείας κ. Βασίλειος Πάππας, πολλές φορές, με δικά του πάντα δαπανήματα, τους επισκέφθηκε (ολόκληρη σχεδόν την Ομογένεια), έζησε από κοντά τον παλμό και την αγωνιστικότητα, την εργατικότητα και την καταξίωσή τους. Περισσότερο δε, πιο έντονα ένοιωσε το διακαή πόθο τους να συμβάλουν στην επίλυση των εθνικών θεμάτων μας. Κύριοι σταθμοί  σ’ αυτά τα ταξίδια-αποστολές του ήσαν οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και η Αυστραλία, όπου μίλησε και προέβαλε τη Χαλκιδική (χθες - σήμερα - αύριο) και το Άγιο όρος και ανέδειξε τα εθνικά μας θέματα.

Δράσεις - Δεσμοί με την Ομογένεια

9 Μαρτίου, 2017
60o Παμμακεδονικό Συνέδριο στις ΗΠΑ

Με μεγάλη επιτυχία έληξαν οι Εργασίες του 60ου Παμμακεδονικού Συνεδρίου των ΗΠΑ που πραγματοποιήθηκε στο Λας Βέγκας Νεβάδας, με την παρουσία του Σεβασμιότατου Αμερικής κ.κ. Δημητρίου, του Έλληνα Πρέσβη στις ΗΠΑ κ. Μαλλιά και του κ. Βασιλείου Πάππα, προέδρου της Ιστορικής και Λαογραφικής Εταιρείας Χαλκιδικής.

9 Μαρτίου, 2017
Αποστολή στην Αυστραλία

Τρεις διαλέξεις σε πόλεις της Αυστραλίας και συγκεκριμένα στη Μελβούρνη, Σίδνεϋ και Αδελαΐδα πραγματοποίησε ο πρόεδρος της Εταιρείας κ. Βασ. Πάππας με θέμα: “Από τους Μακεδονικούς παραδείσους: Χαλκιδική και Άγιον Όρος”,

8 Μαρτίου, 2017
Αποστολή στην Αμερική

Προσκεκλημένος της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, της Παμμακεδονικής Ενώσεως Αμερικής- Καναδά και του Πανεπιστημίου Ιλλινόϊς στο Σικάγο ο πρόεδρος της Εταιρείας κ. Βασ. Πάππας πραγματοποίησε (τον Ιούλιο του 1986) πολυήμερη αποστολή στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

5 Απριλίου, 2008
Αποκαλυπτήρια προτομής του Αριστοτέλη στις ΗΠΑ

Τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Σταγειρίτη φιλοσόφου Αριστοτέλη στην "Πλατεία Αθηνών" της Νέας Υόρκης. Αστόρια Νέα Υόρκη, ΗΠΑ 5 Απριλίου 2008

Copyright © 2017 - 2024 Ιστορική και Λαογραφική Εταιρεία Χαλκιδικής 2017. All rights reserved | Created by AtMedia.gr
chevron-down